HOMESTEAD  "EL RANXO"
BED & BREAKFAST

Voor uw eigen comfort en onafhankelijkheid raden we het u aan om te zorgen voor een eigen vervoermiddel. Er zijn talrijke autoverhuurbedrijven te vinden op het vliegveld van Girona.

Ook is er de mogelijkheid met de trein te reizen vanaf Caldes de Malavella (5 km). Vanaf hier zijn er directe verbindingen naar o.a. Girona en Barcelona. Ook vertrekken vanaf het station verscheidene buslijnen naar de stranden van de Costa Brava. Er is een buslijn op ca. 10 minuten loopafstand van onze B&B naar o.a. Girona en Lloret de Mar. 

Activiteiten: 

GOLF: PGA CATALUNYA,  GOLF COSTA BRAVA,  GOLF GIRONA en GOLF D'ARO

Op enkele kilometers van onze B&B liggen 4 schitterende golfbanen PGA Catalunya, Golf Girona, Golf Costa Brava en Golf D'Aro Voor verdere informatie verwijzen wij u naar: http://www.pgacatalunya.com/golf,  http://www.golfcostabrava.com/en/,  http://www.golfgirona.com/

MOUNTAINBIKEN

http://nl.wikiloc.com/routes/mountainbike/spanje/catalunya/caldes-de-malavella


FIETSEN/WIELRENNEN

http://www.viesverdes.cat/EN/1/Home.html 

http://nl.wikiloc.com/routes/fietsen/spanje/catalunya/caldes-de-malavella


WANDELEN

http://www.camideronda.com/en.html

http://nl.wikiloc.com/routes/wandelen/spanje/catalunya/caldes-de-malavella

http://www.hiking-site.nl/routes_catalonie.php 


STEDENTRIPS

    BARCELONA:

De bruisende stad Barcelona, gelegen aan de Middellandse zee is gekend voor zijn culturele rijkdom, vele musea, kathedralen en kerken. Barcelona heeft talrijke gebouwen van Gaudi en zijn tijdsgenoten. Een eindje kuieren over de prachtige boulevards of de Ramblas. Barcelona kent vele overdekte markten, mooi verzorgde stranden en het Port Olimpic met zijn jachthaven. De vele restaurants en winkels maken de stad een ideale plek voor ontspanning en shopping en voor wie wil, een intens nachtleven.  

Interesse in een dagje Barcelona? In de BCN Regio Pas zit een parkeerticket in het centrum van Barcelona, skip the line ticket voor de Sagrada Familia, ticket voor de Hop on Hop off Bus en 20% korting op alles wat u nog meer wilt doen. Voor meer informatie klik hier:  http://elranxo.onlinecitypass.com/en/city-pass/costa-brava-barcelona-city-pass-/

    GIRONA:

Heerlijke stad aan de samenloop van de rivieren Ter en Onyar. De oude stad, een wirwar van straatjes en steegjes, leidt naar de Santa Maria kathedraal (14de-18de eeuw). Als u de Onyar oversteekt om de moderne stad te bereiken, aarzel dan niet om te stoppen en de geel-, oker- en oranjegekleurde gevels te bewonderen. De vele pleintjes met bars, winkels en restaurants maken van Girona een levendige culturele en culinaire stad. Girona, een echte Catalaanse stad, trots op haar statuut, is een omweg waard. Op amper 20 minuten afstand van uw verblijfplaats zou het jammer zijn er geen paar uur aan te besteden.

Enkele nuttige links:

http://www.barcelona.com/

http://www.bruisendbarcelona.nl/

http://barcelona.ticketbar.eu/nl/home/

http://https://www.facebook.com/fietstoursbarcelona/

http://www.orangemonkeytours.com/nl/

http://www2.girona.cat/ca


Kustplaatsen aan de COSTA BRAVA

 

Vanaf de B&B is het ca. 25 minuten naar de bekende kustplaatsen Playa d'Aro, Lloret de Mar en Blanes; maar ook de kustplaatsen Tossa de Mar, Palamós en Calella de Palafrugell zijn zeker de moeite waard om te bezoeken en liggen op ca. 30 km afstand. 

Tussen Girona en de Costa Brava ligt het mooie landschap van de Emporda met kleine historische dorpjes zoals Pals, Peratallada en Madremanya. 

Evenementen:

Girona Flower Festival "Temps de Flors" 

Girona Flower Festival met meer dan honderd individuele displays is dit jaar van 12 tot en met 20 Mei 2018.

Hele straten worden omgetoverd in kunstwerken van bloemen vergezeld van muziek,verlichting ,fonteinen en de intense geur van de verse bloemen.

Diverse privéhuizen die normaal niet voor publiek toegankelijk zijn, zullen dan opengesteld worden voor het publiek.

Formule 1  GP Spanje, Barcelona

De Spaanse Grand Prix van Barcelona op Circuit Catalunya staat voor 2018 wederom op de racekalender en is vastgesteld op zondag 13 mei 2018. Slechts 45 min rijden met auto van onze B&B El Ranxo

Verdere informatie betreffende de Grand Prix zie: http://www.spain-grand-prix.com

MotoGP Barcelona

De Spaanse MotoGP van Catalunya staat voor 2018 wederom op de racekalender en is vastgesteld op zondag 17 juni 2018.

Verder informatie betreft MotoGP zie: http://www.motogp.com/